Tipy a trendy

11. ledna 2022

Bolavé oči při delší práci u počítače? Máme pro vás jednoduché triky i doplňky, které vám od strastí uleví

Bolavé oči při delší práci u počítače? Máme pro vás jednoduché triky i doplňky, které vám od strastí uleví

Stává se vám občas, že vás po delší práci u počítače pálí oči nebo bolí hlava? Patrně jde o poměrně častý takzvaný syndrom počítačového vidění. Ten se dá však pomocí jednoduchých triků výrazně potlačit.

Tipy a trendy
Číst
2. ledna 2022

Jak si vytvořit atraktivní profil na LinkedInu?

Jak si vytvořit atraktivní profil na LinkedInu?

LinkedIn je s 300 miliony aktivních uživatelů nejpopulárnější profesní sociální sítí na světě. Jen v České republice ho aktuálně využívají necelé dva miliony Čechů. Díky tomu se na něm nachází nepřeberný počet profilů. Proto, chce-li se člověk na LinkedIn od ostatních odlišit, musí jeho prezentace, něčím vynikat. Jak svým profilem zaujmout vaše obchodní partnery, kolegy, klienty nebo HR manažery?

Tipy a trendy
Číst
14. prosince 2021

Pět superpotravin, které vám pomohou zvýšit produktivitu

Pět superpotravin, které vám pomohou zvýšit produktivitu

Zdravá a vyvážená strava má vliv nejen na naše fyzické zdraví, ale i na naši psychiku. Nevhodná a nedostatečná výživa značně ovlivňuje pracovní výkon, protože může podporovat podrážděnost, výkyvy nálad, zhoršenou koncentraci, paměť a únavu. Z tohoto důvodu bychom se měli snažit jíst pravidelně a snížit podíl zpracovaných potravin a fastfoodu v naší stravě. Po čem ale naopak sáhnout?

Tipy a trendy
Číst
18. listopadu 2021

Brunch není jen jídlo, může sloužit i k upevnění vztahů na pracovišti

Brunch není jen jídlo, může sloužit i k upevnění vztahů na pracovišti

Brunch se stal v posledních letech velmi oblíbeným trendem a na popularitě získává i v kancelářích. Uspořádání brunche dává příležitost zaměstnancům si na chvíli během dne odpočinout a posílit pracovní vztahy. Měl by brunch nahradit klasické pracovní obědy a jaké jsou vlastně důvody jeho popularity?

Tipy a trendy
Číst
14. listopadu 2021

Sedm tipů, jak bojovat se stresem na pracovišti

Sedm tipů, jak bojovat se stresem na pracovišti

Podrážděnost, únava, neschopnost soustředit se – to jsou klasické příznaky stresu. Ten podle průzkumu pociťuje v práci stále více lidí, a dokonce ho považují za běžný stav. Koronavirová pandemie této situaci příliš nepomohla. Stres se přesunul do domácích kanceláří kvůli scházejícím sociálním interakcím a chybějící hranici mezi soukromým a pracovním životem. Jak tedy stresu čelit a zachovat si chladnou hlavu?

Tipy a trendy
Číst
4. listopadu 2021

Freelanceři přibývají. Nový trend sdílení se netýká jen kanceláří, ale i pracovníků

Freelanceři přibývají. Nový trend sdílení se netýká jen kanceláří, ale i pracovníků

Klasická pracovní doba se stává minulostí, na vzestupu je tzv. freelancing neboli práce na volné noze. Práce odkudkoliv, flexibilita rozvrhu, svoboda ve výběru klientů a kontrola nad pracovním vytížením. Nejen to může freelancing nabídnout. Popularitu tohoto trendu můžeme sledovat jak ve světě, tak u nás. Jeho rychlosti šíření napomohla i koronavirová krize. Firmy kvůli ní musely změnit přístup ke klasickému zaměstnaneckému poměru, a tak začaly hledat nové, efektivnější způsoby svého fungování. Jedním z nich bylo právě sdílení pracovníků.

Tipy a trendy
Číst
31. října 2021

Správné sezení u pracovního stolu: Budete produktivnější, spokojenější a zdravější

Správné sezení u pracovního stolu: Budete produktivnější, spokojenější a zdravější

K produktivní práci v kancelářském prostředí přispívá mnoho faktorů, jedním z nich je bezesporu zdravé sezení za pracovním stolem. Špatný způsob sezení může způsobovat zdravotní komplikace, jako jsou bolesti hlavy, zad a páteře nebo obezita. Abychom předešli zdravotním problémům a při práci se cítili komfortně, je potřeba dodržovat určité ergonomické zásady. Co přesně je ergonomie?

Tipy a trendy
Číst
12. října 2021

Nová gastronomie a pozůstatky návyků z pandemického home officu

Nová gastronomie a pozůstatky návyků z pandemického home officu

Máme za sebou koronavirový rok a půl, kdy se spousta běžných činností zastavila a museli jsme se učit úplně nové návyky. Pro lidi pracující na home officu se změnil životní styl. Někteří z důvodu obavy šířící se nákazy přestali nakupovat a jíst potraviny z běžných velkoobchodů. Místo toho začali nakupovat potraviny online nebo se dokonce pustili do domácího pěstování, pečení a vaření. To do značné míry změnilo svět obchodu a budoucí trendy v gastronomii, které se promítnou i v budoucích letech.

Tipy a trendy
Číst
Načíst další články
1 2